Video

Priprava na partnerstvo – zakaj?

Se je na partnerstvo dejansko treba pripravljati? Kaj ni to nekaj kar ljudje delajo že stoletja? Res je, pa vendar najbrž ne pozate veliko ljudi, ki bi bili v partnerski zvezi ki bi si jo zase želeli tudi vi sami. Dejansko trenutno nimamo modela, ki bi deloval in bi nam prinašal zadovoljstvo. Zakaj zveze več ne delujejo in kako se pripraviti, da se bo to spremenilo?


Celjenje ran iz prejšnjih partnerstev

Statistike kažejo, da imajo drugi in tretji zakoni manj možnosti za usehkot prvi. Zakaj? Pričakovala bi, da se z leti naučimo kdo smo in kaj potrebujemo v zvezi, znamo pa tudi bolje komunicirati. Ni res? Ne ravno, vsako partnerstvo v nas namreč pusti določene rane, nekatere so vezane na to kaj smo se v partnerstvu odločili mi, nekatere pa na to kaj je naredil ali rekel naš partner. Video govori o tem kako se v vsakem parnterstvu ˝naučimo˝nove stvari, ki predstavljajo dodatne filtre, ki jih nesemo napej.


Odpuščanje bivšim partnerjem

Ko se zveza konča so običajno prisotne negativne emocije. V zelo redkih primerih se partnerska zveze konča zaradi brezpogojne ljubezni. Če želimo iti naprej neobremenjeni in spet zadihati s polnimi pljuči, je potebno partnerju in sebi odpustiti. Le na ta način ga ne bomo ˝nesli˝v naše naslednje partnertvo. In tega res ne želimo, je tako? V videu se z Jasmino pogovarjava o vzrokih za to, da bi partnerju odpustili in o tem kako odpustiti.


Povezava med partnerji

Kaj vpliva na to ali se s partnejem lahko globoko povežemo ali ne? Verjeli ali ne, začne se že v matenici. Kaj narediti če nimamo izkušnje povezanosti s partnerjem iz nosečnosti in otroštva. Poglejte pa tudi kako lahko tango pomaga pri povezovanju partnerjev in zakaj ravno tango?


Rane iz otroštva

Zakaj pravimo ranam iz otroštva svete rane? Česa nas lahko naučijo? Kaj so? Kako nastanejo in kako se počasi spremenijo v dejstva? K otroškim ranam seveda v partnerstvu seveda dodamo še partnerske rane, kar ne olajša situacije. O tem kako vplivajo na nas in naša partnerstva v odraslem življenju sva se z Jasmino pogovarjali v oddaji Klepet o kavi.


Razpad zveze

V partnerstvu se povežemo na več nivojih, na fizičnem, mentalnem, emocionalnem, na nivoju DNKja…Kaj se zgodi, ko se odločimo, da ne želimo biti z nekom? Kako prekiniti energijske povezave in kaj storiti, da bomo pripravljeni iti naprej neobremenjeni? V videu opišem metodo, ki jo lahko uporabite za rezanje vezi, govorim pa tudi o tem kdaj je vezi sploh smiselno rezati.


Odgovornosti v partnerstvu

Kakšna je razlika med odgovornostjo in krivdo ko gre nekaj narobe. Kdo je v partnerstvu odgovoren in v kakšnem razmerju? Zakaj ko pride v partnerstvu do odgovornosti 50:50 ne deluje? Če vas zanimajo razlogi je tale video za vas 😉


Zavestna spolnost

Kaj sploh je zavestna spolnost? Zakaj je pomembna pri pripravi na zanositev? Zakaj je spolnost tako problematična? Od kod izhajajo problemi? Kakšne so bile spolne navade Slovencev pred 100 leti in zakaj je tako težko sprejeti spolnost kot nekaj svetega? Predvsem pa je Lučka Zajec spregovorila o tem kaj zavestna spolnost sploh je in podala smernice za zavestno spolnost.

 


Družina in skupnost

Zakaj sta družina in skupnost pomembni v procesu zanositve? Je res, da smo s starši na nivoju DNK-ja povezani ne glede na to ali komuniciramo ali ne? Je mogoče, da zavrnitev družine vpliva na psihično stanje otrok? Kaj se bo od našega odnosa do staršev naučil na otrok?

Advertisements