MOJE TELO SI ŽELI BITI ZDRAVO IN TO SE MI ZDI ZELO SEKSI

Zadnje čase me je klicalo ali mi pisalo veliko ljudi, ki so zboleli, ki so bili naročeni na operacije ali ki jim zdravniki niso znali pomagati. Nekateri so želeli moje mnenj glede tega ali naj ONI gredo na operacijo, drugi magic odgovor na vprašanje kaj jim je in tretje je zanimalo ali sem o zdravju že kaj pisala.
Ker so tudi meni pred kratkim našli ene parazite, ki mi iz rdečih krvničk pijejo kri, tako da moje celice ne dobijo kisika, sem seveda o zdravju razmišljala tudi sama. Spomnila sem se prijateljice, ki mi je razlagala o znanki, ki živi in dela z indijanskimi šamani. Rekla je, da imajo oni popolnoma drugačno filozofijo glede telesa in zdravja kot mi. Oni namreč verjamejo, da se telo želi samo pozdraviti, da nikoli ne dela proti nam, ampak da karkoli naredi, naredi zato, ker je to za nas najboljše možno. Continue reading

Advertisements

MNENJA IN DEJSTVA

Danes sem mami in bratu rekla, da se ne bom jutri dobila z njima, ker bom imela menstruacijo. Moja mami pade ob takih trenutkih v nezavest, brat je nekoliko bolj praktičen in je predlagal, da mi prinese kakšen vložek, ker jih ima doma njegova žena, ki bo za to, da mož po svetu ponuja njene vložke zvedela iz tegale zapisa. Upam, da to ne bo naredilo prevelike škode.
Torej moje mnenje o menstrualnem počivanju se zelo razlikuje od mnenja, ki ga ima moja mami in tudi od mnenja, ki ga ima večina od vas. Continue reading

ZAKAJ ME TAK ČUDNO ŠLATAŠ?

Moja stara mama je zelo stara gospa, 95 jih bo napolnila letos. To ni tako zelo čudno, pri nas namreč živimo tako dolgo. Danes sva se z mami ravno strinjali, da je: ˝Hudiča, a bova res morali živeti tako dolgo?˝ za naju resen problem. Od kar se stara mama počasi poslavlja, se z njo večkrat pogovarjam o smrti. Se mi zdi pomembno, da se o njej pogovoriva dokler sva še živi in pri zdravi pameti. Pri stari mami sem ta trenutek namreč malo zamudila.

Ampak tole ni razmišljanje o smrti, tole je razmišljanje o življenju. Continue reading

SE PROSTITUIRATE?

Razen, če svoje spolne usluge prodajate za denar ste na vprašanje ˝Se prostituirate?˝ skoraj zagotovo odgovorile z: ˝Ne, seveda ne!˝ in ogorčenjem v očeh. Tudi jaz sem bila tega mnenja, dokler nisem pred kratkim prebrala knjige o arhetipih, v kateri je kot eden izmed štirih glavnih arhetipov opisana prav prostitutka.
Glavno načelo arhetipa prostitutke je v kolikšni meri smo pripravljeni za dobiček prodati svoja moralna načela, svojo integriteto, svojo zdravo kmečko logiko, svoje besede, telo ali dušo. Kaže se na vsakem koraku, v čisto vsakdanjem življenju. Continue reading

KAJ ČE JE ŽIVLJENJE KOT IGRA NOGOMETA?

V zadnjem času vidim veliko tendenco k temu, da bi se spredalčkali v določene kategorije in bi potem vedeli kakšna so pravila življenja. Še več, tendenca je, da bi našli predalček, v katerem smo vsi in bi bila pravila enaka za vse. To se kaže npr. v zdravstvu, kjer imamo meje v katerih so hormoni normalni in meje v katerih niso. In te meje so iste za 15 let stara dekleta in 80 let stare mame. Isto velja za železo in vse ostalo. Potem je tu poslovni svet v katerem hočemo uvesti pravila, ki se jim potem skušamo vsi pokoravati in za ene 20% ta pravila odlično delujejo, 80% jih pa trpi. To skušamo narediti z zdravo prehrano in zdravim načinom življenja… Kamorkoli pogledam, hočemo predalčke, bolj natančno en predalček. Ljudje mi pogosto pišejo na fb, če jim lahko pomagam pri njihovih težavah, hočejo da najdem predalček v katerega pašejo in magičen gumbek na katerega bodo pritisnili, da bodo težave izginile. Ne pomislijo, da jih še nikoli nisem videla in da torej nimam pojma v kateri predalček spadajo, če sploh v katerega (in pogosto se zgodi, da v nobenega).
zoga

Continue reading

Solata, ki se je polž ne dotakne, niti za človeka ni dobra

Danes sem spat našla tale intervju, za katerega si v obdobju, ko se vsi kar naprej borimo proti bakterijam in za čistočo res želim, da bi ga prebralo čim več ljudi.

Intervjuji, 8. 10. 2013
Z neprimerno prehrano si vsak dan sproti uničujemo črevesno floro, trdi italijanski farmakolog Luciano Lozio, eden tistih, ki na svetu največ vedo o delovanju telesnega organa, za katerega večina sploh ne ve, da ga ima. To je mikrobiota, ki jo sestavljajo vse bakterije v našem črevesju. Ta skrivnostni organ tehta skupaj dvakrat več kot srce, približno 1,6 kilograma. Tudi oživčeno je črevesje mnogo bolj kot srce. Verjetno ne naključno, pravi Lozio in se čudi, da tega, po njegovem mnenju najpomembnejšega organa v našem telesu, nihče ne proučuje. Razen njega, seveda.

Continue reading

OSEBNA USPEŠNOST

Gledam video v katerem govorijo o osebni uspešnosti. Pravijo, da moram vedeti kaj zame je osebna uspešnost. Razmišljam… in me takoj prime, da bi se ulegla in se delala malo bolno. Ne čisto zares bolno, ravno toliko, da bi se lahko izognila tej nalogi. Nisem namreč človek, ki bi užival v bolezni, sem pa, tako kot že veliko otrok pred mano, že zelo zgodaj odkrila, da se z boleznijo zelo lepo izognem kakim stvarem, ki me res ne zanimajo, pa nimam jajc, da bi jim rekla ne.

Osebna uspešnost torej. V tem trenutku naj se odločim kaj to zame je. In potem vsak dan svojega življenja stremim k temu, da jo bom dosegla (to je naslednje navodilo v videu). Spet me prime, da bi se takoj ulegla in bila malo bolna. Vsak dan mojega življenja namreč ne pride v poštev za nič razen za hrano, wc, spanje in dihanje, no pa seveda funkcije, ki se v telesu izvajajo same npr. fino je, če mi vsak dan mojega življenja bije srce. Vse ostalo vsak dan mojega življenja… NE HVALA! Briga me, če si mislite, da sem zato neorganizirana, neurejena. Požvižgam se tudi na to, da bi to morebiti lahko pomenilo, da da imam šibko voljo. Continue reading

KAJ JE VAŠ POKLIC?

klic-v-sili

Zadnje dni večkrat razmišljam o besedi poklic. Na videz popolnoma navadna beseda, ki jo uporabljamo vsak dan, brez da bi zares pomislili kaj pomeni. Če jo razdelimo na dve besedi, ima več smisla po-klic, torej nekaj kar delamo po tem, ko zaslišimo ali začutimo klic, nekaj kar nas kliče.

Sodobna družba ne podpira klicev, rezervirani so samo za duhovnike in nune. Vsi ostali se izobrazimo in po navadi delamo nekaj za kar smo se pač izobrazili oz. smo v službi, ki smo jo pač dobili. Potem se tam dolgočasimo, si dopisujemo po fb, razmišljamo o tem kaj bomo delali popoldan, eni v mislih plezajo ali delajo kakšne druge stvari, drugi imajo neskončne debate s so-delavci in tako nekako mine dan. Tako nekako mine tudi življenje in ko Američani naredijo raziskavo o čustvu, ki je najbolj pogosto prisotno na smrtni postelji ugotovijo, da je to v 90% obžalovanje. 90%! Je res potrebno, da je temu tako?

Continue reading

KAKO BI SE POČUTILI VI?

Tokrat imam za vas zanimivo vprašanje. Predstavljajte si, da ste dobili novo sanjsko službo, katere se izjemno veselite. Veste kaj si želite firmi dati, jasno vam je, da ste izjemen potencial in veste, da ste zelo primeren kandidat. Pa vendar, nikoli še niste delali kaj podobnega (oz. vsaj ne spomnite se, da bi). To vas navdaja s pričakovanjem in malce tudi, s skrbjo. Ko izrazite to skrb, vam povedo, da se nimate česa bati, saj so vam v podjetju že določili dva človeka, ki vas bosta uvedla v posel in vam razjasnila kakršnekoli dileme v zvezi z njim ter vas naučila kako delati. Sprostite se in se pripravite na prvi delovni dan. Continue reading

STE NEKAKO OHROMLJENI?

Veliko ljudi, ki jih srečujem v zadnjem času, je nekako ohromljenih. Ne v fizičnem smislu, tako pač, kar se tiče življenja. Kar ne morejo se premakniti naprej. Vedo, da jim življenje, kot so ga živeli do sedaj ne služi več, pa vendar jih že sama misel na spremembo ohromi in prestraši. Veliko jih tudi dejansko ne ve kaj bi počeli, kam naprej in ali je sploh možno življenje spremeniti in preživeti. Navadili smo se stvari delati samo, če imamo garancijo. Današnji čas pa ne garantira prav ničesar, pa če se nas razne zavarovalne družbe še tako trudijo prepričati o nasprotnem. To nas drži v tako imenovanem stanju ohromljenosti, ko si ne upamo premakniti naprej in istočasno vemo, da tukaj prav dolgo ne bomo več mogli zdržati, saj nam voda že zaliva usta. Continue reading